Thursday, August 18, 2011

resah yang tiada kegunaanya

aku kan eksited gile dowh bile dapat tau pasal temuduga SPP tuh..
siap update entry kat dua-dua blog untuk menunjukkan ke-eksited-an aku untuk menghadiri temuduga.
macam biasalah, setiap kali temuduga aku akan cari bahan-bahan bacaan baru padahal yang sedia ada pon tak terbaca..
siap print out semua tuh..
tak kira lah NKRA tak NKRA, masalah disiplin, teori pembelajaran la ape lah..
semua aku print out..
katenye nak ekselen time temuduga, preparation adalah perlu kan.. kan..

siap sehari sebelum hari temuduga dah macam-macam dugaan diterima..
dengan takda kenderaan pada mulanya nak gi tempat temuduga..
dengan kemalasan dan kemengantukan giler2 pada malam sehari sebelum temuduga..
tapi tetap gagah bangun jam 3.00 pagi untuk buat revision..
sanggup bersengkang mata untuk gosok baju cantik2 nak gi temuduga..

tapi...
tapi..
tapi...
hari kusangkakan panas sampai ke petang rupenye2 mendung berarak di tengahari..
mendung yang diharap, hujan kilat petir sabung menyabung pulak yang datang..
oke.fine. itu hanya perumpamaan..

sebenarnya.. sebenarnya..
aku kan..

hurm..
aku kan..

haish...
susah nak citer.. kang citer kang sedih pulak...
sigh~

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
aku kan.. tak dibenarkan masuk pon dalam bilik interview sebab tak cukup dokumen.
dokumen amende yang selenge sangat ni sampai aku takleh masuk interview?
transkrip asal aku..
disebabkan majlis konvokesyen yang year before this selalu buat bulan 6 tapi tahun ni cilakak pulak buat bulan 10/11 (undecided date yet) menyebabkan aku tak dapat konvo dan kalo dah tak konvo, mane nak cekau transkrip weh?
bongoks lah.. mencik aku tau.. cuba kalo dah konvo bulan 6 aritu.. mesti aku leh jalani sesi temuduga dengan senang hati..
ni takde pasal-pasal aku kne tunggu turn interview yang entah bile pulak akan menjelma.
takde pasal-pasal kene menempuhi ke-cuak-an untuk kali kedua..
sengal dowh..
sengal!!!
stupido betol lah sape yang incharge bahagian penetapan tarikh konvokesyen tuh..
menyusahkan orang tau tak.. tau tak menyusahkan itu ape?
dah la nak dekat setahun tak konvo-konvo lagi..
siot ah... UiTM, UTM pon buat konvo dua kali kot..
takkan ko tak reti-reti nak blaja nak buat management macam diorang?
urghhhhhhh!
sakit hati betol lah...
ye. aku marah.. mesti la aku marah.. mau aku tak marah..
cer kalo kene kat diri ko.. kalo ko diamkan aje, ko memang bermasalah.. =P

2 comments:

butterflyana said...

uishh cenggitu pulok?
aku dgr pun tetiba jadi marah ok!
siot betol la tempat kite blaja tu..ade je nk buat org mrh kan..
saba ye kamu..semua ada hikmahnye..

mUnie UncLe hUsin said...

yana..
tau takpe..
ade je nak naekkan darah manis kite ni kan..
takpe lah.. i redha..
mintak2 next interview takde ape2 mslh..
=)


p/s: save the date utk i konvo eh.. heee~